Saturday, November 26, 2011

malaysia dan indonesia

huhh...kecut perut tengok the big match of malaysia n indonesia fighting for da gold medal in the sukan sea...dua2 bagus..hehe..tapi aku agak tak puas hati kenape kite punye atlit dilayan sebegitu rupa sekali di indonesia???kenapa??sampai kena guna kereta kebal untuk memudahkan perjalanan..huhh..fanatik sunguh mereka itu...

aku seperti biasa tidak ketinggalan menonton perlawanan itu..haha....oleh kerana aku duduk dekat asrama..so aku kene turun ke kafe...huhh boleh tahan jugak ramai yang turun malam tu...aku ingat perempuan tak suke bola kecuali aku je...haha

sakit jugak la tekak menjerit malam tu....goal...!!!!!!!!!!!tapi tak gol2 jugak..haha...biase la tu...siap call si die lagi tu pakse nengok bola jugak..hehe..

boleh plak bola habis lambat malam tu...siap sampai penalti lagi tu...dah la esoknye ade kuliah..haha...demi menyokong malaysia ku gagahkan jugak tengok sampai habis...berbaloi rasenye sebab malaysia menang..harap dapat melenyapkan keangkuhan garuda...hehe...


sebahagian penonton pada malam tu..hahaha

b2t13a

my class..






special tribute..haha




Friday, August 26, 2011

tangan kesejukan..sangat2 nervous..

hokepp...cerite die gini..aku baru balik dari sekolah tadi melawat cikgu2 aku(aku memang baik)..huks..
then suddenly cikgu aku cerita la kat aku pasal senior aku yang masuk matriks ni..cikgu aku cakap die kantoi dan kene extend lagi setahun...oleh kerana die pdt maka ini akan menjadikan tempoh pembelajarannya menjangkau ke tiga tahun...omaigoshh...gile ketaq aku dengar...aduhh...ya allah jangan lah kau jadikan aku sebegitu...sungguh aku tidak mampu menanggung dugaan itu...

Monday, August 22, 2011

sayang sangat2~~




p/s; sayang sangat2~~menitis air mate setiap kali bce..


Thursday, August 4, 2011

tentang tempat ini...

lama sungguh tak berupdate...(bajet byk peminat je..haha...)..huhh so..for the first ever aku rase kehidupan berjauhan dengan keluarga ni is like a disaster...huhuii..tapi sekejap jela rase macam tu...lepas tu ok dah...hoho

being a matriculasian is really2 make me feelin like i'm running never stop...kelas start pukul 8 pagi and paling awal akn habis pukul 4...sometimes boleh sampai ke pukul 5..habes dari kuliah aku akan balik bilik basuh baju then solat asar...everyday with the same routine....

malam plak aku buat ape???i'll finish all my zillion of assignment n tutorial...but sometimes aku memang tak mampu nak siapkan...kalau sampai pukul 2 pagi pon tak siap aku akan biarkan je keje tuh..haha...dan ak akan redho je ape yang akan jadi esok...lecturer nak marah pon marah lah~~adeihh....

masa mule masok tu memang rasa nak give up...tapi alhamdulillah semangat itu terbina kembali..syukur aku tidak termasuk di dalam golongan yang mudah putus asa ...huhu...whatever it is i love kmpk...terima kasih ya allah..



hak2~~gamba ni pon ak ambik...

the night view here..






p/s; kmpk banyak pemandangan hijau..aku suke...tenang di sini...

Saturday, June 4, 2011

akhirnya..

selepas beberapa kali berfikir,,akhirnya aku memilih matrik sebagai tempat aku melanjutkan pelajaran..aku harap keputusan ini betul..ya allah bantulah hambamu ini untuk meneruskan perjuangan ini...sesungguhnya kepadamu sahajalah tempat ku mengaduya allah..

 

p/s:kembalilah semangat...

yang aku mahukan dan aku mungkin tolak..

inilah yang aku naktikan selame ini..nak masuk ke matrik..tapi entahlah..aku dah dilema dah ni..antara poli dan matrikulasi???yang mana??

matrik      : impian
politeknik : harapan

 



p/s:memburu impian atau memburu harapan??


                                                              

Friday, June 3, 2011

tawaran demi tawaran..

cewwwaaaahhh tajuk aku..bajet macam budak dapat 10 A+ je..hehe..sebenarnya tawaran yang aku dapat cume form 6 ngan politeknik je buat mase ni...kui..kui..

taktau la universiti dengan martik panggilan ke dua dapat ke tak nanti...panggilan pertama aku tak dapat..siann aku..tu la pandai sangat kan..dulu cikgu buat kelas aku rajin je monteng..tambah2 kelas puan z(bukan nama sebenar)..hahha..

tah la masa form 5 dulu aku memang tak serius..cikgu2 dengan kawan2 aku pun boleh nampak...kalau kene motivasi pon sehari due je la tahan semangat berkobarnye..lepas tu back to the normal balek..hmm...sian cikgu kaunseling aku..

tapi aku jadi macam tu pun ade sebabnye..aku dah fedap dengan sorang cikgu neh..bila aku jadi fedap dekat sorang  memang aku jadik menyampah dengan semuanye..huhhh...takpelah die pon dah blah ke sekolah lain...huhuihi..

masa aku dapat tawaran ni aku ade kat form 6 lagi,..mula2 tu memang aku taknak masuk poli..aku cakap dalam hati aku baik aku ambik form 6 je lagi pendek masa dia..tapi tah la selepas buat solat sunat istikharah hati aku lebih cenderung ke poli..then aku ikutla kata hati..macam biase aku buat tu kan???hehe..sempat la jugak aku dok kat asrama clifford tu seminggu..kuikui...



Thursday, June 2, 2011

hari konvokesyen akak


pasal nak gi konvo kakak aku ni laa aku ponteng sampai dua hari sekolah..tapi ade aku kesah..hehe..time aku ponteng ni pon mase dorang tengah buat orientasi lagi...jadi aku sekelumitpun takde rase bersalah monteng sebab aku ni memang anti-orientasi siket orangnye..

sebenarnya aku memang suke tengok orang konvo ni..walaupun penuh dan sesak2 kat situ tapi aku enjoy..sebab bende ni buat aku bersemangat nak belajar lagi..aku nak rangkul diploma,ijazah,sarjana dan phd macam dorang gak..mintak2 aku berjaye nanti..amenn..      



ikhlas dr aku kpd kakakku...muhehee


cam biase la teringin nak pakai..ngee


gojes tul kakak aku ni..err sila abaikan aku punye dagu due lapis tuh..huhh!!


abah pon kne pakai topi gak sebab aku suruh..haha


aku terjumpe mudir imam mude ni kat sane woo...anak die pon konvo kot..



inilah orangnye yang memperolehi ijazah hari tu..


dh malam dan dah penat..


budak ni lagi penat...siannn...hahai..


penat wehh...muke cam hampeh je dah...
 
then ade lagi satu gambar ni aku tetibe je rase sebak tengok... 


  

mungkin aku sebak sebab kakak aku tulih ni kot.. 

dalam hati ade taman..hehe..

p/s: seriously kak..kamu sangat menginspirasikan diriku...sayang akak sangat2..dunia dan akhirat..terima kasih atas segala pengorbanan...nak membalasnya mungkin mustahil dan tak mampu pon..sayang akak selalu...










6 rendah sains

inilah name kelas aku kat clifford dulu..walaupun sempat masuk seminggu je tapi banyak gak pengalaman aku dapat..kawan2??banyak jugak aku dapat..siap gadoh2 lg tu tp takde la gadoh teruk..gadoh2 manje gitewwwww...huheheeh




Uzma Aris
yang ni uma..

yg ni ayu..

Raja Hamzah
yg ni raje..


Pooballan Gurunathan
yang ni poobalan..gile badan die tough oo..hak2~~

Suren Draj
yang ni surendraj....kipas susah mati lady gaga die ni...


yang ni vinesh..nak jadik pilot budak neh...may ur dream come true ..

lagi???lagi??mane lagi??buat mase ni facebook dorang je la yang aku jumpe..kalo ade jumpe yg lain2 lagi haku edit je la nanti..huhuheehe 

p/s:jgn marah aku curik gambo korang ye..hehe...aku ni bukan budak baik..halalkan jela...kuikui..


Monday, May 9, 2011

kembali ke sekolah

aku terima tawaran melanjutkan pelajaran ke form 6..mungkin kalau aku dapat tawaran ke matrik ataupun universiti selepas ni aku akan tolak kot sebab..sebab..sebabnye aku pun tak tahu...hehe..hade ko kesahh..i knew it..!!!

hari ni isnin 9 haribulan lima adalah hari pendaftaran bagi tingkatan enam bawah bagi seluruh negara..dan aku ditempatkan di smk clifford..sebelum ni rasenye selalu je aku lalu kat depan sekolah clifford neh tapi tak pernah pon menjejakkan kaki kat dalam tuh..

ermm..menyampah untuk mengaku tapi..tapi semua ni berlaku bukan seperti apa yang aku mahukan..mind-setting aku semenjak dulu lagi form 6 bukanlah suatu opsyen!!!!!!!!!!taknak memang taknak masuk f6 neh..(dulu laa)..then see what happened..i'm one of the stpm candidates now!!the top 5 hardest examination in the world!!!rasekan kau..ape yang kau tak nak itulah yang kau dapat...miahhahah..poor laila..!!!

namun  begitu jangan ingat aku tak redha dengan apa yang terjadi!!aku bukannya jenis orang yang menyalahkan takdir..aku percaya ini semua ada hikmahnya..(ayat klise aku tahu)..

dan aku menanti apakah makna semua ini...apakah di akhirnya nanti aku kan menangis kerana aku berjaya menggapai cita2 aku ataupun aku kan menangis kerana terlalu mengikut kata hati...untuk menghadapi masa hadapan yang terlalu pantas masa mengajarnya aku perlu bersedia...lalu aku sudahpun bersedia..tuhan ampuni aku kerana terlalu ikutkan kata hatiku tika ini...

azam baru aku di clifford??aku tidak mahu aktif lagi..this is rubbish i know..but you dont care right..

oleh yang demikian aku pun memilih untuk menyertai puteri islam di clifford..dan jangan harap aku nak menyertai kawad lagi..aku penat..aku pun tak tahu apa aku fikir ni..mana aku nak cekau 10 peratus tu kalau tak aktif ya??hahhh i dont care i guest..and you dont care too,,imma right??imma right??stop being so nice peeps..

till then see ya in my next n3..  

what??


sekitar pendaftaran..

makanan pertama haku di clifford

hape lagi..menjeritlah kat fesbukk,,,hehe



p/s: ikut kata hati..











Saturday, May 7, 2011

takde pape pon..

hari tu aku tanye pendapat cikgu pasal bidang yang aku nak ambik ni...dialog aku dengan dia lebih kurang camni laa..

aku     : cikgu,saya dapat masuk form 6 la..
cikgu  : ok la tu..dekat mane? ambik aliran ape?
aku     : kat clifford cikgu..aliran sains..
cikgu  : uishh..susah tu..awak kena struggle gile2 ni..
aku     : mmm..habis tu apa pendapat cikgu??
cikgu  : awak nak jadi ape sebenarnya??
aku     : err doktor kot..(aku segan nak bagitau kat dia sebenarnya)..
cikgu  : awak minat??
aku     : minat..hehe
cikgu  : sebenarnya minat dengan kemampuan ni tak same..kalau awak minat je tapi tak mampu tak guna                                  juge..begitu jugak sebaliknye..kalau awak mampu tapi tak minat pon tak guna..
aku     : jadi cikgu??
cikgu  : saye pon tak pandai sangat dalam hal ni..cube awak tanye dengan kaunselor..
aku     : mm ok...ok laaa..


**************** 

perbualan dengan kaunselor pulak.. 

aku     : cikgu..macam mana ni??saye dapat form 6.. 
cikgu   : okeh masuk je form 6..dapat aliran ape?? 
aku     : sains.. 
cikgu   : ohh..kalau macam tu tukar aliran..ambik kemanusiaan..sains susah..jarang budak melayu dapat buat.. 
aku     : (aaaaaaa???) mm.. 
cikgu   : ni cikgu nasihat je..ikut awaklah..karang cikgu cakap jangan awak bagus pulak dalam sains ni.. 
aku     : tapi cikgu dulu tu saya memang main2 je..tapi saya nak ubah sikap saya..saya nak usaha sungguh  sungguh ni..
cikgu   : yelah..awak pikir la baik2..ni cikgu sibuk ni..nanti kita jumpa lagi ok.. 
aku     : aaaa???ok..ok...  



hhmm...dalam aku bersemangat nak masuk form 6 aliran sains ni tetibe je aku rase kurang semangat..mungkin ade betul jugak ape yang cikgu cakap tuh..tah le..tapi aku nak berubah..aku nak usaha sungguh2..dulu tu tak same dengan sekarang.. 

p/s: kene pikir sendiri jugak akhirnya...huu 


Friday, May 6, 2011

ku ukir senyuman tika hatiku sayu

mm aku tak tahu nak cakap ape..well aku memang a big fat liar kalau aku cakap aku okey je bile tak dapat masuk u ni...nak buat macam mana..rezeki takde..mungkin allah nak uji aku..takpe lah aku tekad meneruskan study aku dengan masuk tingkatan enam.. 

aku harap lepas ni aku takkan kecundang lagi..aku..aku menyesal dengan segalanya tapi hidup perlu diteruskan...aku masih sedih tapi aku dah ok.. 

harap2 sangat kawan2 yang dah berjaya menjejakkan kaki ke u tu jangan lupakan aku okeh..dan doakan aku di sini...aku sayangkan korang seperti mane aku sayangkan david archuletta..hehe..jadi korang tahu sekarang sayang aku kat korang memang mendalam...ngee.. 


p/s: ya tuhan..gagahkanlah semangatku...

Sunday, May 1, 2011

agak tenang

aku mulakan pagiku pada hari ini dengan bersarapan maggi dan air milo..entah kenapa hari ni aku rasa tenang sangat..mungkin hari ni cuti kot...tambahan pula semalam dan semalam lagi aku tidak menolong bapaku berniaga..

masa yang tereluang itu ku gunakan dengan agak tidak cermat sekali..kebanyakan nya ku isi dengan qada' tidur sahaja..huhh betapa nikmatnya aku rasa..dan hanya sedikit sahaja masa yang kuluangkan untuk membaca buku..aduh masih banyak lagi mukasurat yang perlu aku habiskan..

niatku pada hari ini mahu menghabiskan pembacaanku yang sekian lama sudah tergendala itu...



mahu kuhabiskan pembacaanya hari ini juga..

lapik perut untuk pagi ini..

p/s:sungguh sadis sekali ayat2ku..keh2~~



Thursday, April 28, 2011

langkawi hari tu...

langkawi pada aku adalah tempat yang ok untuk dikunjungi..cuma cuacanya yang terik membuatkan aku agak tak tahan dan tiade mood untuk enjoy.. 

di sana ada pemandangan yang cantik dan menarik..namun tidak kurang juga dengan pemandangan nya yang boleh tahan je..pendek kata semua jenis pemandangan ade lah... 

masa dalam bas tu aku ade jugak terfikir yang mungkin masih terdapat lagi serpihan sumpah mahsuri di sini..kerana ade tempat yang kelihatan seperti tidak teratur sahaje..hehe..jangan marah orang langkawi...

walau bagaimanapun..aku seronok jugak berade di sana sebab dapat lepak dengan kawan2...dapat merasai udara di tempat orang..mungkin sepuluh tahun yang akan datang langkawi akan menjadi lebih moden lagi kan??siape tahu??  

tah le..
 

sweet memori...kenangan terakhir sebelum masing2 further study
takde keje..
lantaklah tak rotate dulu...hehe

dengan orang pandai..hehe
 

dalam bot.. 

nak balik dah mase ni..
 

bile la dapat jumpe korang lagi...hmm
 

p/s: looking forward untuk menjelajah lebih tempat lagi..entah bile laa dapat agak nye...




 




Wednesday, April 20, 2011

kekurangan

hari tu aku baru beli henpon nokia c3 yang kuidam-idamkan selama ini...henpon dia memang cantik..yang paling aku suke ialah aku dapat beli henpon tu dengan harga murah...hehe...(takde la murah sangat)...

mula2 guna tu kekok la jugak sebab selama ni aku guna henpon yang ade button sikit je..tapi sekarang ni kene adapt dengan button qwerty plak....tapi lame kelamaan aku suke plak henpon yang ade button macam ni...bagi aku mudah,cepat dan tuntas...(cehh)

oleh kerana aku suka sangat ambik gambar jadi aku dapati henpon ni ade kekurangan la...gambar die tak cantik sangat tapi ok laa...boleh la..lagi pon ape yang kite boleh expect daripada henpon yang ade 2 mp je..kan2??hehe..  

ape2 pon i luv my new henpon...asalkan boleh sms,calling2 pon dah alhamdulillah dan cukup la bagi aku..hehe...kalo nak gambar lawa2 beli je la dslr lela weii....     



  


  



p/s:looking forward for dslr..(maybe 10 years from now..hehe)..