Wednesday, September 19, 2012

nak cakap sesuatu...

kadang2 kita hanya perlu menunggu masa memulihkan segalanya...sekarang kita dah jauh..aku kat pahang dan kau kat perak...

masing2 dengan hal masing2 sekarang ni...kau dah nak exam..aku??lambat lagi nak exam tapi assignment sudah memulai mengusai pandangan mata aku...

apa yang aku harapkan adalah kau buatlah yang terbaik untuk diri kau..ini masa depan kau...kau harapan keluarga...

aku kat sini sudah semestinya akan memperbaiki diri...aku mahu menjadi yang terbaik..dosa semalam dan kelmarin masih lagi terlalu banyak...kalau difikirkan sampah lagi elok dari aku...tapi aku akan mencuba dan tak kan berhenti berdoa,berharap tuhan masih lagi meredhai aku...

dan buat kau...aku serahkan segala galanya pada takdir...


aku akan jaga pemberian kau ni cermat2...terima kasih untuk ini...^^



Sunday, July 15, 2012

here i come...~~UMP

ALHAMDULILLAH~~ keputusan upu hari tu menempatkan aku di UMP..huoo...jauh sehh..pahang tu..

aku ingatkan dapat la course forensik tapi rezeki kat software engineering..terima aje lah..ape2 pon aku rase bersemangat nak masuk belajar balik ni..

seronok rasenye dengar teman2 kat matrik semuanyer berjaya further study..wahh...tambah2 my bestfriend feeza..dapat sambung medic tuu...alhamdulillah...aku bangge dengan ko...lepas ni kita sama2 berusaha dalam bidang kita masing2 okeh,,,^^..sampai dekan..

lepas ni akan jauh dari keluarge..dulu mase kat matrik tiap2 minggu boleh la balik..sekarang ni kalau aku kat pahang memang tak larh balik tiap2 minggu..rabak poket..tokeh balak pon bankrap(ayat mak aku)..keh2~~

aku harap aku takkan lari dari landasan..semoga ALLAH tetapkan IMAN aku..tujuan tetap satu..nak belajar sungguh2..buat mak bapak aku bangga..bile dah keje nanti nak hantar dorang pergi MEKAH..bagi diorang kehidupan yang lebih selesa..AMINN..


ni gambaq tang mana kat UMP tak taw r..hasil google search~~~tihihi


Wednesday, May 9, 2012

KOLEJ MATRIKULASI PERAK

for a year i've been here,,there are lot of memory has been created..(asal labon omputih lak ni??hehh)..
aku rase rindu nak bergurau senda dengan kawan2 balik..kawan2 aku...semuanye ohsemm gile..

dulu masa mula nak masuk matrik memang dilema gile..tapi dengan keizinan ALLAH aku cekalkan hati nak masuk sana..aku ingat lagi yang cikgu aku cakap kalau dapat masuk matrik jangan pergi,,sebab silibus die gile babi punye laju..tambah2 math..(sebab cikgu tu cikgu math)..tapi alhamdulillah,,subjek tu jugak la aku dapat A!!

so pesan aku kepada adik2 yang dilema nak masuk matrik..please jangan dengar ape orang sekeliling cakap..buat keputusan yang terbaik dalam hidup korang..berdoa banyak2!!itu yang penting...mohon pada ALLAH s.w.t petunjuk..

aku akui dekat matrik memang rase tertekan..tambah2 budak2 pst(program satu tahun)..sebab itulah rohani korang kene kuat..solat jangan tinggal..baca al quran hari2 kalau mampu..

aku harap korang betul2 kenalpasti minat korang..aku masuk matrik sebab aku minat sains..aku nak libatkan diri aku dalam bidang biologi..so aku bukak langkah aku masuk matrik instead of further study dalam bidang engineering(aku dapat gak tawaran buat dip.civil engineering)..orang duk marah aku sebab ape tolak tawaran tu..well jawapan aku mudah je..sebab aku nak ringankan beban mak aku..

aku sedar masuk matrik tak menjamin yang aku betul2 dapat apa yang aku inginkan..tapi sekurang2nya aku dah berusaha nak mencapai apa yang aku hajati..selebihnya aku serahkan kepada ALLAH swt untuk tentukan..andai bidang ini bukan yang terbaik untuk aku insyaallah akan ada ketentuan yang lebih baik buat aku..walaupun sebenarnya ketentuan tu aku tak suka..

sebenarnya aku bukanlah budak yang pandai pun..spm pun bukannya straight a's..sampaikan kawan aku dok tanya kat aku.."weh betul ke ko nak amik aliran sains ni"?..pastu ade pulak yang duk mesej akat aku berulang2 kali ayat yang same which is"dah ready ke nak exam?"..well this things actually really2 hurts me..i know their stigma of me..

tapi aku anggap bende tu semua sebagai diorang juz nak ambik berat je dekat aku..hell my negative thinking..

ape2 pon aku dah selamat menamatkan pelajaran aku dekat matrik..banyak suka dan duka dekat sana..pengalaman kat sana memang bernilai..miss all the momentos...


hari terakhir di matrik..packing2~~

Monday, February 27, 2012

to my beloved friend!!!!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM orang disaneeee~~

huhh~~sorry for the late of wish noryn!!i'm really2 sorry..manusia mudah lupa..but lepas aku tahu hari ni birthday ko,, habis je  kelas tadi aku terus rush balik bilik buat bende ni untuk ko...

bende ni walaupun simple je tapi aku harap ko tak pandang pada kesimple lan nye..tapi pandang pada keikhlasan aku....

nak bagi ko hadiah ko pon jauh nuunn disanaaa...hehe..insyaallah kalo kite jumpe nanti,,kalau aku ade rezeki lebih,,insyaALLAH aku belanje ko..

so ni lah dia ape ynag aku buat tadi..hehe..

sending u dis two lovely cupcake~~buat sendiri tau..haha..makan tau nnt!!

in case kalau ko tak nampak ape 2 orang orang lidi tu tgh buat aku dah zoom kan ni untuk kau..
____u n me____

aku harap walau ape pon yang berlaku..kite tetap kawan...sampai bile2...ingat!!!!!!!!heehheehee

k la..aku nak mandi ni..solat pon belum..k..assalamualaikum ya sahabat...sanah helwahhh~~


Saturday, February 25, 2012

budak ni lagi canggih dari aku..

hari ni ada majlis penutupan sambutan maulidur rasul kat sini.. so matrik telah pun menjemput budak2 sekolah dari sk gopeng..ramai jugak la budak2 sekolah yang datang..

kitorang disajikan dengan persembahan nasyid..and the story was,, tengah kitorang syok2 layan alunan nasyid yang sungguh syahdu tu kitorang terpandang la budak2 sekolah ni rakam abang2 nasyid tu menyanyi..u know what??diorang rakam gune handphone..and the best part is budak2 ni punye handphone lagi canggih dari kitorang punye phone..haha..

then my friend said "henpon budak2 ni lagi canggih dari aku"..haha..budak2 millennium zaman sekarang..next time is aku rase budak2 sekolah rendah pon entah2 ade yang pakai i phone pada masa hadapan..ciss haha..entah2 dah ade dah kot sekarang..

budak2 tu punye....
kawan aku punye..siap ade gambar katun lagi..heee

mm..mase aku sekolah rendah dulu aku pakai nokia 3310 je..tihii..dah pegi mne dah phone tu tatau la..itu pun mase aku darjah 6..

zaman dah maju...yup!!definitely..

my motivator..

sejak aku duduk kat matrik ni..tiap2 bulan ayah akan datang jenguk aku..since rumah ayah dengan matrik ni tak berapa jauh so tiap2 bulan ayah akan hantar duit belanja sendiri kat tangan aku..

setiap kali dia datang setiap kali itu jugak lah banyak kata2 motivasi die bagi kat aku..menurut mak aku ayah aku ni dari dulu kuat membaca..time orang tido die jage,,time orang jage die tido..hihihi..

alhamdulillah dengan motivasi ayah tu aku rase sedikit sebanyak membantu aku untuk terus cekal dekat matrik ni..banyak dugaan sebenarnya dekat matrik ni...tambah2 buat orang yang macam aku sebab aku ni bukan janis yang pandai sangat macam kawan2 aku yang lain..so aku memerlukan effort yang lebih tinggi supaya aku dapat menjadi setanding seperti mereka..

ayah,,i just want to let you know that i love u so much~~you are the best motivator i ever had...sedihh jugak rase sebab lepas ni mungkin susah nak jumpa ayah dah sebab tinggal 2 bulan lebih lagi je aku akan berjuang di sini..lepas tu habis n aku harap sangat2 aku boleh lulus cemerlang so that aku boleh capai cita2 aku..

love u dad..

mak ngan ayah dah cerai since aku umur 2 tahun lagi..its a heartbreaking but,,,,nevermind~~

Thursday, February 23, 2012

my room

our kitchenn,,,haha..



boringgggggggg....xde koje...

kenangan kite~~

aku akan simpan sampai bila2..insyaallah..selagi hayat di kandung badan..



Tuesday, February 21, 2012

belajar utntuk tidak gelakkan orang lagi...

mm..sungguh la aku ni...asal orang buat silap je aku nak tergelak..suke gelakkan orang..tapi diri sendiri pon bknnye bagus sgt..lela..lela...ok..lepas ni nak cube tak nak gelakkan orang dah...huhhh..yes2..i can..insyaallah...


bolehh..bolehh...berubah..yeiyei..huhu

Friday, February 17, 2012

jalan yang salah

yes..aku selalu terikut jalan yang salah..dan kadang2 selalu jugak ulang benda yang same..buat benda yang salah je..tapiii!!!!!!!itu tidak bermakna aku akan terus selamanya begitu,,aku berhak untuk berubah...dan aku akan berubah...!!yes u can lela..more positip!!







memotivasikan diri sendiri..

my kembar

sejak bile plak aku ade kembar ni kan??haha..aku pon tak tahu..tapi since masok matriks ni tetibe lak boleh ade kembar..haha..ni semua berpunca aku dengan sorang awek ni asyik terpakai baju yang same je dengan aku..haha,,,sampai kawan2 aku yang lain gelar kitorang ni kembar..cis!!korang..haha..selalu gak la kitorang ni jadi bahan dorang nak gelak..menci tau..tapi takpe.kitorang tak kesah dah sebab kitorang sayang antara satu sama lain...kan kembar???adehh..hihi...


kamilah boriaa..lalalalala


aku sayang ko kembarr~~haha