Saturday, November 5, 2016

Pengalaman di Fuga Village, Pengkalan Balak Melaka

Dek kerana dah lama plan nak pergi cuti-cuti dengan Ila, and plan asyik tak jadi je dan terpaksa ditangguh atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, maka akhirnya kami dapat jugak curi peluang pada 23/7/2016. Plan pergi Melaka je sebab paling dekat hehehe.

Dapat pergi 2 hari 1 malam je. Sabtu dengan Ahad. Yang tak bestnya hari Sabtu tu aku ade interview dekat Puchong. Dapat tahu pon dalam hari Jumaat tu. Sampai-sampai je dekat tempat interview tu, fuhh orang punye la ramai. Huhuhu. Dari pukul 8 pagi gerak dari Putrajaya, aku sampai dekat Fuga Village dalam pukul 5petang macam tu tak silap. Sebab interview pun selesai dalam pukul 2 petang and plus dengan kitorang punye kesesatan sekali. Hewhewhew. 

Sampai-sampai je dekat Fuga, fuhh, Masya Allah, aku terus jatuh cinta. Tempat dia kecik tapiiii privacy giler! Sesuai untuk orang-orang yang nak lari dari hiruk pikuk bandar. Lepas tu dekat dengan pantai lagi. Jalan kaki je. Fuga Village dipagari dengan pagar buluh which is bagi aku sangat-sangat cantik. Serius jatuh cinta. Tu belum bab masuk bilik dia lagi tu. 

Lepas je dapat kunci, kami terus pergi cari bilik kami. Kami book chalet. Dia ada villa jugak, lupa dah nama chalet dan villa dia. Chalet tu kecik,ada satu bedroom. Boleh muat dua orang macam tu ja. Manakala villa dia pulak besar, aku tengok dari luar, villa tu ada dua tingkat. Villa tu jugak ada dua bilik. So untuk grouping punya vacation sesuai la tu. 

Masuk je bilik aku, haa terus jatuh cinta lagi. Bagi aku bilik tu cantik sangat konsep dia. Ala-ala macam rumah kampung pon ada sebab tingkap kayu. Overall, aku rasa macam tak puas enjoy dekat situ sebab kejap sangat. Tak sampai 24 jam pon hehe. Ahad tu pulak dah check-out. Ila cakap nanti next time nak pegi lagi situ. Hehehe.

Tempat parking kereta disediakan

Pintu masuk ke Fuga Village

Ni kat depan bilik kami

Niat di hati nak tunjuk gambo bilik tapi semua macam kualiti tak memuaskan je gambo2 nye hehe

Image result for fuga village
Haa, ni jelas sikit gambarnye, sumber dari Agoda

Dinding dalam chalet

Swimming pool die, depan chalet kami je, bole la kalau nak mandi mande dalam 5-6 orang seklai sesi kalau taknak bersesak la, hehe,

Haa ni bilik mandi chalet kami tu, aku takde gambo full tandas ni, so ni amik dari facebook Fuga Village tu je.

Suka gile bambo fence die ni, hurm terinspirasi pulak nak buat pagar rumah mak macam ni. Haha.

Chalet tu harga die bwah Rm200 satu malam. Takde breakfast. Breakfast kene cari seniri haha. Tandas die takde bumbung tau. Aku gasak je mandi walaupun kejap-kejap pandang atas, haha, sebab risau2 ade orang ngintai. Tapi takde pon. Hehe, 

Tapi aku sarankan kalau nak stay sini better stay lebih dari satu malam la, sebab takdela jadi macam aku ni, tak puas lagi enjoy situ dah nak kene gerak. Huwaa. Nak buat macam mana hari isnin koje haha. And plus time nak check-in hari tu, owner Fuga tu yang uruskan kami tak silap. Nama die Peter. Baik je orangnye hehe.  Okey nanti nak repeat lagi sini. Wee



Wednesday, May 27, 2015

i feel stupid


Just now I read back my old blog post, which is totally eww, hahah. I’m planning on to delete all the lame posts, yup I will soon, but now I just wanted to write, write everything that have been inside my head.

First thing first, I’m just recovered from stressfulness condition due to my psm2, so what I did is I just let myself fail in that subject this semester, yup, there is how it goes. Maybe a little sacrifice for my own sake, kalau tak I will be end up crazy kot, only god knows how I feel. Don’t say I don’t feel anything about that, I just don’t chose to overthink actually.

Alhamdulillah, I just turned 22. Can’t wait to turn 30 soon, hahah. Kalau panjang umur insya allah. Most of my friend are already settled down. Some of them got engaged. Some of them got married. Some of them have to get married, if you know what I mean. Apart from being single, I also being a part time uncertified counselor. Hell yeah, I love that, hahah. No lah, it just that one of my roommate really into an adult conversation, so I just shown her how matured I can be, hahah. I don’t know. Is it I’m just aging too fast? Because I already sketch my path for my future. And I kind of love it very much.

Well, recently I have been told by my other friend that one of my friend tell her she is hurt because of me. That sometimes my jokes doesnt suit her and what I’ve said sometimes broke her heart. Honestly, I’m just being honest because that is me. But if it doesn’t suit for her, it’s okay because I can’t change myself just to get fit with people. Because if I do, that was just me fucking faking myself.  I thought that she understood me, but I was wrong. I know why.  Because I can’t predict people. Because I’m not a fortune teller. Maybe I’m not being a good friend. But believe me everything I did before is sincere. All the good times that we have is true. Sorry because always hurt you with the truth. But I think, the best way is I’m avoiding you so that you will not get hurt anymore by me.

Me? I just have to accept that not everything that I do is acceptable. But everything happens, shows me clearly who is actually can stand with me. And I totally appreciated that. Thanks for stay. And you know who you are.

                                                                   
                                                                               



Tuesday, November 11, 2014

im done if u want to go

tatau la apa kau nak lagi dari aku.

but.

im done with u.



Thursday, July 3, 2014

the ball not bouncing.




she stares outside the window
there are too much hate in her head
but she forgave everyone
because she wants to be forgiven

the cigar that she lights 
make her feel so calm
in her tiny world
she begun to cry

she never understood her own self
she carved herself a deepest pain
why?
because she chose to love, to care

she wants to end all the pain
become heartless might be the option
even it is not her
but she have to

there is a heart she need to take care of
which is her's
she were shrouded in the cloud
she's don't care

*lit cigar off
*switch off lamp
*go to bed
then suddenly tears drop












Tuesday, January 21, 2014

panorama hill

waa...punye la nak tengok matahari naik hari tu...gigih pergi sebeluum subuh lagi...sampai2 langit mendung jaa...tak dapat nak tengok sunrise..next time kot kalo ade rezeki lagi...huhuhuhaa

lame tak hiking..naik2 tu semue rase ade,,,rase nak muntah,,,pening,,nak tumbuk orang sumer ader...haha..

sebelum naik tu pulak duk pekena nasik lemak dulu...adehh...silap besor rasenye makan nasik lemak dulu..eii...taubat la pasni kalo nak daki mane2 kene makan ringan2 jaa...roti jaa pun oke laa kot...

sebelum ni aku ade naik bukit pelindung...tapi tah maner laa gambo2 tu..eishh geram betoi..lepas ni looking forward lagi nak daki mendaki ne..haha...banyak tempat sebenarnye teringin..antara sempat dan tak sempat jaa...

puncak bukit....sampei jugekkk....


kitorang gi tiga orang jaa...rean..aku...atiq..last minute punye plan...gamble jaa...haha


ngantuk eh...hahah..


nak tekentut bace caption si atiq ne...hehh....cam die tak pancit jaa...hikhokss... :p


p/s:sesungguhnya ciptaan ALLAH itu indah...hargai sebelum mate tertutup... :)



Wednesday, January 15, 2014

ketentuan

kalau aku rindu kat mak aku,,kat family aku..aku akan bace balik mesej2 lame dari dorang...tengok gambar2 lame balik..terubat sikit rindu...hehe..

cuma aku just terfikir satu bende,,ajal dan maut tu di tangan tuhan..kite tak tahu sape2 yang pegi dulu..boleh jadi aku dulu dan sebaliknye...

dan,,kalau aku yang pergi dulu at least ade kenangan untuk dikenang...mesej2 lame,,gambar2 lame tu,,untuk family aku ingat pada aku...:)

ouhh...rindunye...im alone here my family..rindunye mase kecik2...always be surrounded with my family...

salah satu kegembiraan aku adalah dapat tengok muka mak,,abang,,akak dan airis...dan itu pun dah cukup untuk aku...

ouh shit..someone cutting onions here..ouhh..



                        
                               belek2 balek mesej dari mak kalo rindu..mak ade care tersendiri kalo menaip ne..heheh


rindulaaa....




Saturday, November 16, 2013

busy sikit aa sem ni..

punye laa nak kejo merit kau...sampai semue event nak join..haha...pantang nampak ade tande 'merit diesediakan'...aku terus serbuuuuuu!!

yela..sebagai seorang student yang miskin lagi pape kedane tapi masih nak belagak ade duit,,so aku kena kejar merit aa,,,sebab nak dapatkan hostel...sakit aa tengok kawan2 aku duduk luar,,sian mereka...kalo kaye takpe..tapi macam aku ni,,,kayap???haha...sedo pon...hikhoks..

makanya bile takde duit tu aku calling2 aa nak mintak scholarship mak,,akak,,,abang,,ayah aku pon ade gak..tapi tu aa kene tadah telinge aa...tambah2 ngan kakak aku...haha,,,die punye sembor tu memang kene aa batang hidung aku...haha...tapi sebabkan takde duit kan..takpe...wa tadah je..janji pastu dapat duit...haha...

cume sem ni laa...entah hape aku beli tatau laaa....macam sem2 lepas cukup je duit aku..siap bagi loan kat kawan lagi beratus ratus...pelik pulok rase..heishh...nak kate outing sampai tak ingat dunia takdelaa..rase lagi kurang outing sem ni...pasai..pasai dah malas...balik2 tempat yang same je...huhuhuhe...

join punye join program...tu dia ade laa dapat jadi ketue faci...wahhh..kemahinn....haha...syok aa sebab letih..syok ke letih???syok sebab pastu aku dapat tido dengan lena sebab penat..haha..lepas tu join pulak program koperasi..tu dia,,sampai emo...sampai semue kerja kene buat..haha...pastu ade lagi sepatutnye kene pegi bentong...tapi aku tarik diri sebab tak larat dah...haha...

lepas tu ade join konvensyen under koperasi gak...duk hotel...best woo...best duduk diam pastu dengor orang cakap...cakap...cakap...dan cakap...adoii...

haa...pasni aku nak rehat...nak kumpoi merit sem depan pulak aa,,,ni pon rase maybe banyak dah kot pasai aku rase macam dah bayak je..haha...

tu diaa...garang aihh...hiks
mana satu pilihan hati???hihaaa

time ni semue faci2 kene buat ape tah...dorang sume pakai jaket fakulti...aku ja tak pakai..degil..hahhaa

jage kaunter...

presentation by junior...

with kak pip mase konvensyen tuh...hee


dan tanpa perlu menipu...aku bosan dalam konvensyen ni sebenarnye... :3..

last day konvensyen...aa...brader sblh kanan aku tu kitorang panggil abg gojez..wangi betul beliau ni...kalah pompuan..sirius...