Monday, May 9, 2011

kembali ke sekolah

aku terima tawaran melanjutkan pelajaran ke form 6..mungkin kalau aku dapat tawaran ke matrik ataupun universiti selepas ni aku akan tolak kot sebab..sebab..sebabnye aku pun tak tahu...hehe..hade ko kesahh..i knew it..!!!

hari ni isnin 9 haribulan lima adalah hari pendaftaran bagi tingkatan enam bawah bagi seluruh negara..dan aku ditempatkan di smk clifford..sebelum ni rasenye selalu je aku lalu kat depan sekolah clifford neh tapi tak pernah pon menjejakkan kaki kat dalam tuh..

ermm..menyampah untuk mengaku tapi..tapi semua ni berlaku bukan seperti apa yang aku mahukan..mind-setting aku semenjak dulu lagi form 6 bukanlah suatu opsyen!!!!!!!!!!taknak memang taknak masuk f6 neh..(dulu laa)..then see what happened..i'm one of the stpm candidates now!!the top 5 hardest examination in the world!!!rasekan kau..ape yang kau tak nak itulah yang kau dapat...miahhahah..poor laila..!!!

namun  begitu jangan ingat aku tak redha dengan apa yang terjadi!!aku bukannya jenis orang yang menyalahkan takdir..aku percaya ini semua ada hikmahnya..(ayat klise aku tahu)..

dan aku menanti apakah makna semua ini...apakah di akhirnya nanti aku kan menangis kerana aku berjaya menggapai cita2 aku ataupun aku kan menangis kerana terlalu mengikut kata hati...untuk menghadapi masa hadapan yang terlalu pantas masa mengajarnya aku perlu bersedia...lalu aku sudahpun bersedia..tuhan ampuni aku kerana terlalu ikutkan kata hatiku tika ini...

azam baru aku di clifford??aku tidak mahu aktif lagi..this is rubbish i know..but you dont care right..

oleh yang demikian aku pun memilih untuk menyertai puteri islam di clifford..dan jangan harap aku nak menyertai kawad lagi..aku penat..aku pun tak tahu apa aku fikir ni..mana aku nak cekau 10 peratus tu kalau tak aktif ya??hahhh i dont care i guest..and you dont care too,,imma right??imma right??stop being so nice peeps..

till then see ya in my next n3..  

what??


sekitar pendaftaran..

makanan pertama haku di clifford

hape lagi..menjeritlah kat fesbukk,,,hehe



p/s: ikut kata hati..











Saturday, May 7, 2011

takde pape pon..

hari tu aku tanye pendapat cikgu pasal bidang yang aku nak ambik ni...dialog aku dengan dia lebih kurang camni laa..

aku     : cikgu,saya dapat masuk form 6 la..
cikgu  : ok la tu..dekat mane? ambik aliran ape?
aku     : kat clifford cikgu..aliran sains..
cikgu  : uishh..susah tu..awak kena struggle gile2 ni..
aku     : mmm..habis tu apa pendapat cikgu??
cikgu  : awak nak jadi ape sebenarnya??
aku     : err doktor kot..(aku segan nak bagitau kat dia sebenarnya)..
cikgu  : awak minat??
aku     : minat..hehe
cikgu  : sebenarnya minat dengan kemampuan ni tak same..kalau awak minat je tapi tak mampu tak guna                                  juge..begitu jugak sebaliknye..kalau awak mampu tapi tak minat pon tak guna..
aku     : jadi cikgu??
cikgu  : saye pon tak pandai sangat dalam hal ni..cube awak tanye dengan kaunselor..
aku     : mm ok...ok laaa..


**************** 

perbualan dengan kaunselor pulak.. 

aku     : cikgu..macam mana ni??saye dapat form 6.. 
cikgu   : okeh masuk je form 6..dapat aliran ape?? 
aku     : sains.. 
cikgu   : ohh..kalau macam tu tukar aliran..ambik kemanusiaan..sains susah..jarang budak melayu dapat buat.. 
aku     : (aaaaaaa???) mm.. 
cikgu   : ni cikgu nasihat je..ikut awaklah..karang cikgu cakap jangan awak bagus pulak dalam sains ni.. 
aku     : tapi cikgu dulu tu saya memang main2 je..tapi saya nak ubah sikap saya..saya nak usaha sungguh  sungguh ni..
cikgu   : yelah..awak pikir la baik2..ni cikgu sibuk ni..nanti kita jumpa lagi ok.. 
aku     : aaaa???ok..ok...  



hhmm...dalam aku bersemangat nak masuk form 6 aliran sains ni tetibe je aku rase kurang semangat..mungkin ade betul jugak ape yang cikgu cakap tuh..tah le..tapi aku nak berubah..aku nak usaha sungguh2..dulu tu tak same dengan sekarang.. 

p/s: kene pikir sendiri jugak akhirnya...huu 


Friday, May 6, 2011

ku ukir senyuman tika hatiku sayu

mm aku tak tahu nak cakap ape..well aku memang a big fat liar kalau aku cakap aku okey je bile tak dapat masuk u ni...nak buat macam mana..rezeki takde..mungkin allah nak uji aku..takpe lah aku tekad meneruskan study aku dengan masuk tingkatan enam.. 

aku harap lepas ni aku takkan kecundang lagi..aku..aku menyesal dengan segalanya tapi hidup perlu diteruskan...aku masih sedih tapi aku dah ok.. 

harap2 sangat kawan2 yang dah berjaya menjejakkan kaki ke u tu jangan lupakan aku okeh..dan doakan aku di sini...aku sayangkan korang seperti mane aku sayangkan david archuletta..hehe..jadi korang tahu sekarang sayang aku kat korang memang mendalam...ngee.. 


p/s: ya tuhan..gagahkanlah semangatku...

Sunday, May 1, 2011

agak tenang

aku mulakan pagiku pada hari ini dengan bersarapan maggi dan air milo..entah kenapa hari ni aku rasa tenang sangat..mungkin hari ni cuti kot...tambahan pula semalam dan semalam lagi aku tidak menolong bapaku berniaga..

masa yang tereluang itu ku gunakan dengan agak tidak cermat sekali..kebanyakan nya ku isi dengan qada' tidur sahaja..huhh betapa nikmatnya aku rasa..dan hanya sedikit sahaja masa yang kuluangkan untuk membaca buku..aduh masih banyak lagi mukasurat yang perlu aku habiskan..

niatku pada hari ini mahu menghabiskan pembacaanku yang sekian lama sudah tergendala itu...



mahu kuhabiskan pembacaanya hari ini juga..

lapik perut untuk pagi ini..

p/s:sungguh sadis sekali ayat2ku..keh2~~