Thursday, April 28, 2011

langkawi hari tu...

langkawi pada aku adalah tempat yang ok untuk dikunjungi..cuma cuacanya yang terik membuatkan aku agak tak tahan dan tiade mood untuk enjoy.. 

di sana ada pemandangan yang cantik dan menarik..namun tidak kurang juga dengan pemandangan nya yang boleh tahan je..pendek kata semua jenis pemandangan ade lah... 

masa dalam bas tu aku ade jugak terfikir yang mungkin masih terdapat lagi serpihan sumpah mahsuri di sini..kerana ade tempat yang kelihatan seperti tidak teratur sahaje..hehe..jangan marah orang langkawi...

walau bagaimanapun..aku seronok jugak berade di sana sebab dapat lepak dengan kawan2...dapat merasai udara di tempat orang..mungkin sepuluh tahun yang akan datang langkawi akan menjadi lebih moden lagi kan??siape tahu??  

tah le..
 

sweet memori...kenangan terakhir sebelum masing2 further study
takde keje..
lantaklah tak rotate dulu...hehe

dengan orang pandai..hehe
 

dalam bot.. 

nak balik dah mase ni..
 

bile la dapat jumpe korang lagi...hmm
 

p/s: looking forward untuk menjelajah lebih tempat lagi..entah bile laa dapat agak nye...




 




Wednesday, April 20, 2011

kekurangan

hari tu aku baru beli henpon nokia c3 yang kuidam-idamkan selama ini...henpon dia memang cantik..yang paling aku suke ialah aku dapat beli henpon tu dengan harga murah...hehe...(takde la murah sangat)...

mula2 guna tu kekok la jugak sebab selama ni aku guna henpon yang ade button sikit je..tapi sekarang ni kene adapt dengan button qwerty plak....tapi lame kelamaan aku suke plak henpon yang ade button macam ni...bagi aku mudah,cepat dan tuntas...(cehh)

oleh kerana aku suka sangat ambik gambar jadi aku dapati henpon ni ade kekurangan la...gambar die tak cantik sangat tapi ok laa...boleh la..lagi pon ape yang kite boleh expect daripada henpon yang ade 2 mp je..kan2??hehe..  

ape2 pon i luv my new henpon...asalkan boleh sms,calling2 pon dah alhamdulillah dan cukup la bagi aku..hehe...kalo nak gambar lawa2 beli je la dslr lela weii....     



  


  



p/s:looking forward for dslr..(maybe 10 years from now..hehe)..


Monday, April 18, 2011

popia...sesiape????

tetibe pulak nak tulis entry kali ni pasal popia...hehe...sebenarnya setiap hujung minggu je aku mesti pegi tolong bapak aku jual popia..perghh memang letih gile2 kentang laa....sebab isnin sampai jumaat aku keje...pastu jumaat petang tu sampai ahad pulak aku tolong abah...huhu..

semua ni bagi aku pengalaman..jadi nanti bile masuk universiti nanti takde la aku terkejut beruk sangat kan sebab nak kene buat 2 keje dalam satu2 masa...pastu nak letih2 tahap gaban camni..kan??kan???hehe




 



 

 

  


p/s: aku cinte duniaku...hehe




Wednesday, April 13, 2011

aku mahukan..

a doctor in the house..aku memang serius gile ingin memiliki buku ni..no matter how kot..haha...melihat kepada review buku ni kat dalam surat khabar pon dah membuatkan keterujaan aku meledak ke tahap enam....

sejak dari sekolah menengah lagi sebenarnya aku dah minat kat tun ni..dulu kalau aku selak je surat khabar then nampak muka die memang aku akan gunting2 pastu simpan gambar die..hehe..

aku suke baca nota2 tun dekat facebook die..kebanyakan catatan nya bagi aku memang bernas..luv it..hari tu dah cari dah kat putrajaya buku ni tapi dah habis..see..orang berebut gile2 kentang nak beli buku die..awesome..  ape2 pon aku harap dapat memilikinya suatu hari nanti..biarpon harus menunggu....



Monday, April 11, 2011

leader

bukan senang nak jadi seorang pemimpin ni....tambah2 bile kite ni perempuan..haihh...hati perempuan ni tak same dengan hati lelaki tau..aku sendiri pernah rase macam mane peritnye menjadi seorang ketua ni..huhh..

alhamdulillah aku syukur sangat sebenarnya bila dilantik menjadi ketua pengawas merangkap ketua pelajar sekolah..sekurang-kurangnye ade la pelampung aku nanti untuk masuk ke u..mule2 tu memang teruja gile2 kentang punye..tapi lame2 aku mule rase macam tak best je..

sebagai seorang ketua aku akui aku memang tegas..bah kan dengan kawan baik aku sendiri pun aku boleh kenakan tindakan undang2..tak boleh tutup mate je maa..hehe..

tapi yang paling aku terase hati sekali ialah apabila ade segelintir budak2 pengawas nak boikot aku(ingat kak lela tak tau ke??hehe)..aku mengharapkan mereka itu akan menggantikan aku nanti bile aku dah keluar..tapi diorang sendiri tak nak tunjukkan kredibiliti diorang kat aku..sampai yang nak keluar dari lembaga disiplin pun ade..sedihh tau...

tapi ape2 pon semua tu lumrah bagi aku..dalam dunia ni memang gile bodoh la kalau kite ingat semua orang tu suke kat kite..sedangkan nabi muhammad pun macam2 dugaan yang baginda lalui..

alhamdulillah ketika aku sedang berdukacita ade insan2 yang sudi menenangkan aku...terima kasih kepada cikgu suhainin kerana selalui menasihati aku..dan tak lupe jugak kepada timbalan aku yang merangkap best friend serta anak sedare aku.nurul atiqah...hehe..kerana selalu memberitahu yang sebenarnye kepada aku..terlalu menghargainya..

dan alhamdulillah jugak lah hanya segelintir sahaja yang bersikap sedemikian..yang selainnya itu memang amat menggembirakan hatiku..terima kasih kerana sudi bekerjasama dengan kak lela..sayang korang...kepada teman2 jugak tak lupe..terime kasih u ollss..hehe...

plak kesayangan i..hehe
 

hehe..

sape nak tgk gambar2 kenangan kitorang klik kat sini....



Sunday, April 10, 2011

reaksi yang berbeza

spot the difference..hehe    







  


unpredictable mood..hehe..

putrajaya hari tu..

kedatangan aku ke putrajaya hari tu adalah sebab aku nak melawat anak sedara aku yang sakit..sian die..hmm..perancangan awalnye aku nak tidur semalam je kat rumah kakak aku tapi sampai seminggu aku bantai duduk sane..hehe..

seminggu jugak la aku ambik cuti...nasib baik la cikgu sporting..duduk kat sane best la jugak..suasane aman gile..antara aktiviti aku kat sane adalah berjoging,jage anak sedare(wajib..hehe),makan,makan, dan makan..haha..balik rumah naik sekilo..huhh...  




 



p/s; i loikess putrajaya..huhh..sape cakap tun mahathir bine putrajaya untuk die je..