Saturday, June 4, 2011

akhirnya..

selepas beberapa kali berfikir,,akhirnya aku memilih matrik sebagai tempat aku melanjutkan pelajaran..aku harap keputusan ini betul..ya allah bantulah hambamu ini untuk meneruskan perjuangan ini...sesungguhnya kepadamu sahajalah tempat ku mengaduya allah..

 

p/s:kembalilah semangat...

yang aku mahukan dan aku mungkin tolak..

inilah yang aku naktikan selame ini..nak masuk ke matrik..tapi entahlah..aku dah dilema dah ni..antara poli dan matrikulasi???yang mana??

matrik      : impian
politeknik : harapan

 



p/s:memburu impian atau memburu harapan??


                                                              

Friday, June 3, 2011

tawaran demi tawaran..

cewwwaaaahhh tajuk aku..bajet macam budak dapat 10 A+ je..hehe..sebenarnya tawaran yang aku dapat cume form 6 ngan politeknik je buat mase ni...kui..kui..

taktau la universiti dengan martik panggilan ke dua dapat ke tak nanti...panggilan pertama aku tak dapat..siann aku..tu la pandai sangat kan..dulu cikgu buat kelas aku rajin je monteng..tambah2 kelas puan z(bukan nama sebenar)..hahha..

tah la masa form 5 dulu aku memang tak serius..cikgu2 dengan kawan2 aku pun boleh nampak...kalau kene motivasi pon sehari due je la tahan semangat berkobarnye..lepas tu back to the normal balek..hmm...sian cikgu kaunseling aku..

tapi aku jadi macam tu pun ade sebabnye..aku dah fedap dengan sorang cikgu neh..bila aku jadi fedap dekat sorang  memang aku jadik menyampah dengan semuanye..huhhh...takpelah die pon dah blah ke sekolah lain...huhuihi..

masa aku dapat tawaran ni aku ade kat form 6 lagi,..mula2 tu memang aku taknak masuk poli..aku cakap dalam hati aku baik aku ambik form 6 je lagi pendek masa dia..tapi tah la selepas buat solat sunat istikharah hati aku lebih cenderung ke poli..then aku ikutla kata hati..macam biase aku buat tu kan???hehe..sempat la jugak aku dok kat asrama clifford tu seminggu..kuikui...



Thursday, June 2, 2011

hari konvokesyen akak


pasal nak gi konvo kakak aku ni laa aku ponteng sampai dua hari sekolah..tapi ade aku kesah..hehe..time aku ponteng ni pon mase dorang tengah buat orientasi lagi...jadi aku sekelumitpun takde rase bersalah monteng sebab aku ni memang anti-orientasi siket orangnye..

sebenarnya aku memang suke tengok orang konvo ni..walaupun penuh dan sesak2 kat situ tapi aku enjoy..sebab bende ni buat aku bersemangat nak belajar lagi..aku nak rangkul diploma,ijazah,sarjana dan phd macam dorang gak..mintak2 aku berjaye nanti..amenn..      



ikhlas dr aku kpd kakakku...muhehee


cam biase la teringin nak pakai..ngee


gojes tul kakak aku ni..err sila abaikan aku punye dagu due lapis tuh..huhh!!


abah pon kne pakai topi gak sebab aku suruh..haha


aku terjumpe mudir imam mude ni kat sane woo...anak die pon konvo kot..



inilah orangnye yang memperolehi ijazah hari tu..


dh malam dan dah penat..


budak ni lagi penat...siannn...hahai..


penat wehh...muke cam hampeh je dah...
 
then ade lagi satu gambar ni aku tetibe je rase sebak tengok... 


  

mungkin aku sebak sebab kakak aku tulih ni kot.. 

dalam hati ade taman..hehe..

p/s: seriously kak..kamu sangat menginspirasikan diriku...sayang akak sangat2..dunia dan akhirat..terima kasih atas segala pengorbanan...nak membalasnya mungkin mustahil dan tak mampu pon..sayang akak selalu...










6 rendah sains

inilah name kelas aku kat clifford dulu..walaupun sempat masuk seminggu je tapi banyak gak pengalaman aku dapat..kawan2??banyak jugak aku dapat..siap gadoh2 lg tu tp takde la gadoh teruk..gadoh2 manje gitewwwww...huheheeh




Uzma Aris
yang ni uma..

yg ni ayu..

Raja Hamzah
yg ni raje..


Pooballan Gurunathan
yang ni poobalan..gile badan die tough oo..hak2~~

Suren Draj
yang ni surendraj....kipas susah mati lady gaga die ni...


yang ni vinesh..nak jadik pilot budak neh...may ur dream come true ..

lagi???lagi??mane lagi??buat mase ni facebook dorang je la yang aku jumpe..kalo ade jumpe yg lain2 lagi haku edit je la nanti..huhuheehe 

p/s:jgn marah aku curik gambo korang ye..hehe...aku ni bukan budak baik..halalkan jela...kuikui..