Tuesday, January 29, 2013

pengorbanan~~

yeii...finally aku dapat masuk u..yehh...finally...seronok tak terkire,,,

then 2 3 hari sebelum masuk u aku pegi lah bantai mee sizzling dengan spartaa nye...result die aku kene cherry berry malam tu...huhhh..sehari dekat soploh kali pegi ulang alik jamban..dengan demamnye lagi...rase excited nak masuk u still ade lagi cume dah berkurangan,,,

hari yang aku nantikan akhirnye tibe...hari pertame kali aku jejakkan kaki dekat u pon tibe...sepatutnye aku la insan yang paling seronok sekali tapi aku rase macam takde rase dah..aku tak larat..aku terhidrat..aku demam...semue bende yang aku telan pagi tu keluar balik..suhu badan kejap naik kejap turun..dalam hati oh god why???why today??why me??

sepanjang perjalanan ke pahang tu hati aku tibe2 rase sedih...tibe2 aku tersedar dalam beberape jam lagi aku akan berpisah dengan insan2 yang ade kat dalam kerete ni...dalam keadaan aku yang macam ni,,sape yang nak jage aku??aku deman ni..muntah2..pening,,serius aku tak larat...

sampailah aku ke UMP...ohh tuhan panasnye bumi pahang aku cakap dalam hati aku..ohh aku rase aku ade mengeluh kat mak aku jugak tentang cuace mase tu..ramai gile orang..aku kene pegi serahkan semue surat2 dalam dewan tu sorang2..parent tak dibenarkan masuk...ya allah..kepala aku pening,,aku pakse jugak diri aku pi daftar sorang2....amik kunci semue tu..

jeng..jeng..jeng...perkara yang paling aku taknak telah berlaku..again asrama aku dapat tingkat 4 lagi...kat matrik dulu pon kene duduk tingkat 4 jugak..tapi tak kesah la sebab time tu aku tak sakit...tapi kali ni aku rase aku memang tak larat....sekali lagi aku cakap dalam hati aku oh god,,is this a punishment or what??why me again??

mak aku pon berusaha la naik tingkat 4 tu..bawak brang2 aku..yela barang aku banyak..aku sampai 2 kali turun bawah ambik barang..huhh...dengan kakak aku lagi...abang ipar dan anak sedare aku yang comel tu...sungguh time tu aku dah punye tangkap leleh dalam hati aku..ya ALLAH mereka ini insan2 yang telah berkorban untuk aku...

mak aku dah la sakit kaki tapi sanggup jugak tu naik sampai tingkat 4..aku pun kuatkan diri aku..hell u my demam,,aku kene kuat,,aku kene kuat,,,,kakak aku dengan abang ipar aku siapkan katil aku...aku dapat katil atas..sekali lagi aku tak puas hati...ya ALLAH kenapa macam ini dugaannya...dah la aku sakit..macam mane aku nak panjat katil aku kat atas tu...

suhu badan aku naik lagi..mak aku temankan aku dalam bilik aku sementare kakak aku pergi beli seluar slack aku..husband and anak die pon ikut die..mak aku suruh aku tidur..aku dengan sedaye upayenye naik atas katil aku..walaupon keadaan panas mase tu aku rase sejuk sangat2..mak aku la yang kemaskan barang2 aku..room mate aku mase tu tengok je..yela masing2 tak kenal masing2 lagi..aku lagi laa takde mood langsung nak berkenalan..

petang tu orientasi dah nak start..dorang suruh semue student turun..aku takde mood langsung la nak berorentasi ni...dan sebelum melangkah kaki pegi orientasi tu aku hantar insan2 kesayangan aku tu pulang.. ya ALLAH sedihnye aku rase time tu..air mate tumpah jugak time tu..aku mintak maaf and cakap time kasih kat mak and kakak aku..kami berlinangan air mate..berat hati nak lepaskan dorang balik...berat sangat2...

makk,akak dekla mintak maaf sebab menyusahkan mak dengan akak...tu je yang aku mampu berkate dalam hati aku time tu...

sampai satu point dalam minggu orientasi tu aku rase aku tak nak belajar dah..banyak sangat dugaannye aku rase...aku tak larat...aku nak balik..aku rindu mak..aku rindu family aku,,aku nak makk..aku nak mak jage aku..aku nak makan masakan mak..

alhamdulillah...lame kelamaan aku beransur sihat...lame kelamaan baru aku nampak hikmah semue ini...baru aku sedar sebenarnya ALLAH telah mengurniakan aku sebuah kenikmatan yang indah....

>ALLAH tetapkan aku belajar jauh sampai ke pahang agar aku dapat mensyukuri takdir bahawa ade orang   lain tu lagi la jauh ALLAH hantar ke SABAH SARAWAK..

>ALLAH tetapkan aku dapat tingkat 4 sebab ramai kawan kelas aku rupenye kat situ..dan ALLAH telah kurniakan aku dengan sahabat yang sanggup bersusah payah dengan aku...

>ALLAH tetapkan aku dapat course,,kelas dan kuliah ni sebab ALLAH nak temukan aku dengan sahabat2 yang sudi untuk teman aku tempuh suke dan duka..

dan banyak lagi sebenarnye,,,ya ALLAH...aku bersyukur segalanya ya ALLAH...ampunkan aku...

sekarang ni aku akan terus berjuang di sini supaya pengorbanan mak,,akak, dan yang lain2 akan berbaloi..memang mustahil untuk aku membalas kembali apa yang telah mereka lakukan tapi sekurang2 nye insya allah aku akan pastikan senyuman terukir di bibir mereka...