Saturday, November 16, 2013

busy sikit aa sem ni..

punye laa nak kejo merit kau...sampai semue event nak join..haha...pantang nampak ade tande 'merit diesediakan'...aku terus serbuuuuuu!!

yela..sebagai seorang student yang miskin lagi pape kedane tapi masih nak belagak ade duit,,so aku kena kejar merit aa,,,sebab nak dapatkan hostel...sakit aa tengok kawan2 aku duduk luar,,sian mereka...kalo kaye takpe..tapi macam aku ni,,,kayap???haha...sedo pon...hikhoks..

makanya bile takde duit tu aku calling2 aa nak mintak scholarship mak,,akak,,,abang,,ayah aku pon ade gak..tapi tu aa kene tadah telinge aa...tambah2 ngan kakak aku...haha,,,die punye sembor tu memang kene aa batang hidung aku...haha...tapi sebabkan takde duit kan..takpe...wa tadah je..janji pastu dapat duit...haha...

cume sem ni laa...entah hape aku beli tatau laaa....macam sem2 lepas cukup je duit aku..siap bagi loan kat kawan lagi beratus ratus...pelik pulok rase..heishh...nak kate outing sampai tak ingat dunia takdelaa..rase lagi kurang outing sem ni...pasai..pasai dah malas...balik2 tempat yang same je...huhuhuhe...

join punye join program...tu dia ade laa dapat jadi ketue faci...wahhh..kemahinn....haha...syok aa sebab letih..syok ke letih???syok sebab pastu aku dapat tido dengan lena sebab penat..haha..lepas tu join pulak program koperasi..tu dia,,sampai emo...sampai semue kerja kene buat..haha...pastu ade lagi sepatutnye kene pegi bentong...tapi aku tarik diri sebab tak larat dah...haha...

lepas tu ade join konvensyen under koperasi gak...duk hotel...best woo...best duduk diam pastu dengor orang cakap...cakap...cakap...dan cakap...adoii...

haa...pasni aku nak rehat...nak kumpoi merit sem depan pulak aa,,,ni pon rase maybe banyak dah kot pasai aku rase macam dah bayak je..haha...

tu diaa...garang aihh...hiks
mana satu pilihan hati???hihaaa

time ni semue faci2 kene buat ape tah...dorang sume pakai jaket fakulti...aku ja tak pakai..degil..hahhaa

jage kaunter...

presentation by junior...

with kak pip mase konvensyen tuh...hee


dan tanpa perlu menipu...aku bosan dalam konvensyen ni sebenarnye... :3..

last day konvensyen...aa...brader sblh kanan aku tu kitorang panggil abg gojez..wangi betul beliau ni...kalah pompuan..sirius...






















Monday, September 16, 2013

entah..

minggu pertame masuk ump ne rase nye macam tak best,,,rindu dekat mak...rindu sangat2,,,dan kalau boleh aku nak bawak mak aku duduk sini..tapi apakan daye,,,semua orang tahu itu mustahil...

untunglah ena..rumah dekat kuantan je,,huu...jeles2..aku sebenarnye agak tidak brkenan dengan pengurusan ump,,kafe yang tak siap2 renovate lagikk..mm..tapi pikir punye pikir,,matlamat utama kat sini nak belajar,,kalau kafe siap pon bukan nye aku selalu duduk kafe pon...

mak,,if u reading this i juz wannna let you to know that every single of my breath im thinking of you...Ya Allah kuatkanlah aku untuk terus berada di ump ni,,,mak semoge kesihatan mak beransur pulih,,i'm worried about you,,,,mak sakit,,tapi dekla terlalu jauh dari mak,,,

kadang2 tu rase macam nak berenti belajar,,duduk dengan mak...selalu cakap dengan mak mase cuti ari tu taknak balik ump dah..mak mesti ingat dekla gurau je..tapi serius,,itula ape yang dekla rase,,,

ape pon kekuatan kene carik balik...tahajud dah lame tinggal...mm...

Sunday, August 18, 2013

suasanaa haari raayaaa~~~ *sambil nyanyi2*

raye kali ini,,,alhamdulillah...sempat lagi merase,,,aku harap aku akan sempat bejumpe dengan next ramadhan plak..insya allah...

alhamdulillah...raye ni berkesempatan pegi rumah ayah aku,,,pegi rumah sedare2,,pegi lawat cikgu2,,,dan yang best sekalik dapat kumpul kengkawan2 lame dan dapat melengkapkan quadrilateral kami!!!

me n der

beb,,beb,,der

bulatnye laa aku...haishh...ne dgn sir suhaimi...paling sempoi..paling kesayangan.... :p

oke...perasaan...haha

feeza.adek kawan(sape tah name,,hee).wani

oke..the quadrilateral...

rinduuu..

miss u sir...

with sir ishak...

camwhore level 98!!

alahaii...hormat gile dorang ni kat aku... :p

itu lahh tu...haaa

membincangkan tentang isu semase,,serius nehh.. 

nak kate sakan tu takdela..tapi 3 hari berturut turut aku kuar berayer ngan membe2,,tak campur dengan family lagik..makanya hasilnye penimbang berat itu menjadik tempat makian hamunku...,heee...

me.der.ina


huuu...

in the middle of nowhere,,,yeke??

bilakah lagi bisa ketemu dan menggila begini??


oke..nak tengok tv,,nanti sambung lagikkkk!!malas nak edit2 gambo plak rase...hari tu semangat je..huahua...

Saturday, June 15, 2013

Ape yang aku nak???

Hmmm....while listening to bruno mars's song..when i was your man...imagining myself in the situation...as usual when i get to listen to  my fav song....huahua....kesahhh...

Last paper isnin ni..then balik...then kije kejap...cari duit balik......carikk pengalaman....carikk jodoh..eh..haha....dah lame tak balik kampung...rindu kat boyot aku...hmm...musti die pon rindu kat aku kan???haha...entah2 boyot tu tak kesah pon aku ade ke tak...

Mase tu berlalu macam tu je...boleh jadi macam2 dalam tempoh waktu itu...ye...aku menyaksikannya....hmm....okehh...nak dengar era jap...pastu stadi...usaha terakhir untuk paper data struct ne....tadi dah stadi kejap...bapak pening...haha....

Oh..btw...aku rindu kau bai...setannn aa kau tak reti nak carik aku...tapi aku tak berharap pon...haha...k laa...kalo ko kawen jangan jemput aku...

Sunday, June 2, 2013

Ape..ape...tatau nak letak tajuk ape...

Disebabkan tak boleh tido make dengan itu aku pun mengaranglah blog aku ini dengan bahagienye...rasenye mungkin seperti terapi mengire kambing kot....hmmm...nak cakap pasal ape ye...ohh...aku nak cakap pasal teknologi...ye..teknologi yang merapatkan yang jauh dah menjauhkan yang rapat....hehh..

Seperti lazimnya hobi aku adalah melepak...dan bile kite melepak dengan bestie2 kite maka kite mengharapkan semue akan terlibat same...and then suddenly adelaa sorang due ni kije asyik mengadap phone je...hmm...mereka dalam dunia mereka...

Mule2 aku boleh laa terima lagi...lepas tu rase macam kite ni tak wujud pulak...bile kite cakap something dorang akan cakap aa ape die??ape??pe??sedihhh aaa...

Tu yang lame kelamaan sumer rase macam dull je...hmm...

Walau kau tak tanya..muahaha

Well..umur dah 20 tahun dah...tak belas2 lg dah..hoho...sedih??tak pon...aku lagi tak sabar nak tua....ade orang sedih kalau usia meningkat..tapi aku rase seronok pulak...

Well hari tu orang pertame yang wish birthday aku ialah eyang...macehh la ingat..and then diikuti oleh family dan rakan2 taulan... eyang aku seriously terharu mase kau hantar mesej tu...aku nangis kot..haha...and then bile balik umah kakak aku minggu tu dorang sambut dgn belikan kek untuk aku...surprise dari kakak aku...huuu...terharuu jugak...

Ooo...tak lupe jugak kepade fesbuk aa yang membuat aku kembang kincup dengan ucapan selamat dari kengkawan, crush, ex,makcik2 dan jugak beberape orang yang tak dikenali...bwahaha...dan juge babeng band yang buat2 lupe birthday aku,,,malam tu serbu bilek aku katenye saje je buat2 lupe tapi sebenarnye ingat birthday aku...haha...maceh2...walopon aku kate tak kesah tapi aku sentap...korang wish crush korang awai2 tapi aku last2 korang wish...ahhh...

Walau ape pon inilah kehidupan...kite tak selalu dapat ape yang kite nak tapi kite dapat ape yang kite perlu...buat rumetku nora yang pagi2 bute dah letak hadiah atas meja aku pastu lesap sebegitu sahaje,,,aku rase terharu..hoho...nak nangis kot bace kad ucapan kau...

Monday, May 20, 2013

can't wait!!!!!

nak balek..nak balek...bak balek..

tak kire hari khamis ni aku nak balik jugak...nak jumpe mak...aisehh...rindunye nak peluk2 mak...nak makan mak masak..huu...yummehh...yummeh...

oke..final dah nak dekat..aku pulak kene buat rayuan untuk masuk kolej kediaman...merit tak cukup ahh...aisehh...takpelah...aku cuba untuk buat rayuan..kalau dapat alhamdulillah..kalau tak aku akan ikhtiar cara lain...

esok birthday aku,,tatau la ade orang ingat ke tak..hoho...tapi takpe,,kadang2 aku pon lupe birthday aku...huahua...

esok ade kuiz...hari lepas luse pulak ade test...hurmm...takpe..aku akan cube untuk kuatkan diri..oishh dah dekat pukul soploh..nak study...

mak ngan akak...tunggu...dekla datang...hoho...tak sabo..tak sabo...



Tuesday, May 14, 2013

pstt..psttt..ai kenot selip..

4.58 a.m..

bapakk ahh....tak leh tido...dalam kepale ni banyak gile pikir nak setelkan bende,,,esaimen lagi..

esaimen yang paling taf aku rase esaimen b.i la..esaimennye mengalahkan aku ni amik major english je..huu kene go through jurnal la ape lagi...huu..keep calm laila..keep calm..

lately ni cuace kat pahang amatlah panas,,,aku rase salah satu sebab aku tak boleh tidur pon sebab panas,,berpeluh2 badan time tidur..pasang kipas pun still rase bahang lagi..bile hujan turun rase amat2 bersyukur sangat..alhamdulillah...

ingat nak buat esaimen tapi macam rase nak baring2 pulak...esoklah buat...esok pagi nak duduk seharian kat library,,cari artikel..huaa...k la..nak layan instagram..harap2 zul ariffin upload lg gambo2 die..hehehehe...he is my new crush..

it is up to you

kau macam nak menjauh je dari aku lately ni..aku tak tau ape salah aku...tapi aku still pakse diri aku untuk still care pasal kau..but it is okay..lepas ni im totally takkan kacau kau lagi..yupp..thats my word...

terluke doe dengan care kau balas mesej2 aku..tapi lame2 ok la kot hati ni...k la..malas dah pikir...esaimen bapak melambak...huarghhh..

Sunday, March 24, 2013

hilang rasa

lately ni badan rasa sangat2 tak sihat,,,kejap rase panas kejap rase sejuk,,kepale selalu sakit...mungkin cuace kot,,,

mood semue lari,,,hilang macam tu je...yang tinggal sekarang mood nak balik kampung,,nak jumpe mak...rindunye..rase macam dah lame tak balik,,walaupun baru sebulan lebih je,,,

jujur,,,aku tak boleh fokus kat pelajaran dah sekarang ni,,,minat aku dulu yang membuak2 nak sambung belajar seakan akan layu..aku juz harap minat aku tak mati je...tuhann....ke mana pergi semangatku ini????

hari ni ade test mid term untuk math...aku baru tahu semalam...dan perlu cover banyak sekali untuk test ni...aku rase aku dah overload,,walaupun banyak lagi aku tak cover...otak dah rase tepu,,entah...aku pasrah je...

masa memang tak boleh diulang balik...ape yang tinggal cume masa yang akan datang je,,,aku perlu terus tabah..walaupun lepas ni aku terpakse berjalan seorang sahaje...entah siape yang sudi menemani,,,

rasa yang begini...kenapa hadir???aku rase kosong..kosong sangat2...aku rindukan perak...aku rindukan mak,,akak,,abang...dan ayah...sumpah...aku rindukan suasana dulu2...akak dan abang yang selalu ade..gelak2 kite pada masa dulu...walaupun susah kite tetap ketawa,,,rindu saat2 keluar dari pintu sekolah arab je akak,abang mesti dah ade...nak bawak aku balik,,,

kalaulah masa dan saaat2 itu boleh dibeli,,,sumpah aku akan bayar walau nilainya membebani aku,,, memori yang aku akan bawak sampai mati,,,walau gaduh macam mane pon dengan adik beradik at the end of the day diorang jugak yang aku cari,,,walau marah macam mane pon aku dekat mak,,hemmpas2 pintu semue,,mak tetap ade untuk aku,,

aku cume terlalu rindu,,,rindu kenangan lepas..tuhan izinkanlah memori itu berulang lagi,,walaupun hanya dalam lelapku,,,tuhan izinkanlah,,,izinkanlahh... :'(..

air mata ini entah mengapa terlalu deras...i reallly need someone right now..!!!!!!

Tuesday, January 29, 2013

pengorbanan~~

yeii...finally aku dapat masuk u..yehh...finally...seronok tak terkire,,,

then 2 3 hari sebelum masuk u aku pegi lah bantai mee sizzling dengan spartaa nye...result die aku kene cherry berry malam tu...huhhh..sehari dekat soploh kali pegi ulang alik jamban..dengan demamnye lagi...rase excited nak masuk u still ade lagi cume dah berkurangan,,,

hari yang aku nantikan akhirnye tibe...hari pertame kali aku jejakkan kaki dekat u pon tibe...sepatutnye aku la insan yang paling seronok sekali tapi aku rase macam takde rase dah..aku tak larat..aku terhidrat..aku demam...semue bende yang aku telan pagi tu keluar balik..suhu badan kejap naik kejap turun..dalam hati oh god why???why today??why me??

sepanjang perjalanan ke pahang tu hati aku tibe2 rase sedih...tibe2 aku tersedar dalam beberape jam lagi aku akan berpisah dengan insan2 yang ade kat dalam kerete ni...dalam keadaan aku yang macam ni,,sape yang nak jage aku??aku deman ni..muntah2..pening,,serius aku tak larat...

sampailah aku ke UMP...ohh tuhan panasnye bumi pahang aku cakap dalam hati aku..ohh aku rase aku ade mengeluh kat mak aku jugak tentang cuace mase tu..ramai gile orang..aku kene pegi serahkan semue surat2 dalam dewan tu sorang2..parent tak dibenarkan masuk...ya allah..kepala aku pening,,aku pakse jugak diri aku pi daftar sorang2....amik kunci semue tu..

jeng..jeng..jeng...perkara yang paling aku taknak telah berlaku..again asrama aku dapat tingkat 4 lagi...kat matrik dulu pon kene duduk tingkat 4 jugak..tapi tak kesah la sebab time tu aku tak sakit...tapi kali ni aku rase aku memang tak larat....sekali lagi aku cakap dalam hati aku oh god,,is this a punishment or what??why me again??

mak aku pon berusaha la naik tingkat 4 tu..bawak brang2 aku..yela barang aku banyak..aku sampai 2 kali turun bawah ambik barang..huhh...dengan kakak aku lagi...abang ipar dan anak sedare aku yang comel tu...sungguh time tu aku dah punye tangkap leleh dalam hati aku..ya ALLAH mereka ini insan2 yang telah berkorban untuk aku...

mak aku dah la sakit kaki tapi sanggup jugak tu naik sampai tingkat 4..aku pun kuatkan diri aku..hell u my demam,,aku kene kuat,,aku kene kuat,,,,kakak aku dengan abang ipar aku siapkan katil aku...aku dapat katil atas..sekali lagi aku tak puas hati...ya ALLAH kenapa macam ini dugaannya...dah la aku sakit..macam mane aku nak panjat katil aku kat atas tu...

suhu badan aku naik lagi..mak aku temankan aku dalam bilik aku sementare kakak aku pergi beli seluar slack aku..husband and anak die pon ikut die..mak aku suruh aku tidur..aku dengan sedaye upayenye naik atas katil aku..walaupon keadaan panas mase tu aku rase sejuk sangat2..mak aku la yang kemaskan barang2 aku..room mate aku mase tu tengok je..yela masing2 tak kenal masing2 lagi..aku lagi laa takde mood langsung nak berkenalan..

petang tu orientasi dah nak start..dorang suruh semue student turun..aku takde mood langsung la nak berorentasi ni...dan sebelum melangkah kaki pegi orientasi tu aku hantar insan2 kesayangan aku tu pulang.. ya ALLAH sedihnye aku rase time tu..air mate tumpah jugak time tu..aku mintak maaf and cakap time kasih kat mak and kakak aku..kami berlinangan air mate..berat hati nak lepaskan dorang balik...berat sangat2...

makk,akak dekla mintak maaf sebab menyusahkan mak dengan akak...tu je yang aku mampu berkate dalam hati aku time tu...

sampai satu point dalam minggu orientasi tu aku rase aku tak nak belajar dah..banyak sangat dugaannye aku rase...aku tak larat...aku nak balik..aku rindu mak..aku rindu family aku,,aku nak makk..aku nak mak jage aku..aku nak makan masakan mak..

alhamdulillah...lame kelamaan aku beransur sihat...lame kelamaan baru aku nampak hikmah semue ini...baru aku sedar sebenarnya ALLAH telah mengurniakan aku sebuah kenikmatan yang indah....

>ALLAH tetapkan aku belajar jauh sampai ke pahang agar aku dapat mensyukuri takdir bahawa ade orang   lain tu lagi la jauh ALLAH hantar ke SABAH SARAWAK..

>ALLAH tetapkan aku dapat tingkat 4 sebab ramai kawan kelas aku rupenye kat situ..dan ALLAH telah kurniakan aku dengan sahabat yang sanggup bersusah payah dengan aku...

>ALLAH tetapkan aku dapat course,,kelas dan kuliah ni sebab ALLAH nak temukan aku dengan sahabat2 yang sudi untuk teman aku tempuh suke dan duka..

dan banyak lagi sebenarnye,,,ya ALLAH...aku bersyukur segalanya ya ALLAH...ampunkan aku...

sekarang ni aku akan terus berjuang di sini supaya pengorbanan mak,,akak, dan yang lain2 akan berbaloi..memang mustahil untuk aku membalas kembali apa yang telah mereka lakukan tapi sekurang2 nye insya allah aku akan pastikan senyuman terukir di bibir mereka...