Monday, May 9, 2011

kembali ke sekolah

aku terima tawaran melanjutkan pelajaran ke form 6..mungkin kalau aku dapat tawaran ke matrik ataupun universiti selepas ni aku akan tolak kot sebab..sebab..sebabnye aku pun tak tahu...hehe..hade ko kesahh..i knew it..!!!

hari ni isnin 9 haribulan lima adalah hari pendaftaran bagi tingkatan enam bawah bagi seluruh negara..dan aku ditempatkan di smk clifford..sebelum ni rasenye selalu je aku lalu kat depan sekolah clifford neh tapi tak pernah pon menjejakkan kaki kat dalam tuh..

ermm..menyampah untuk mengaku tapi..tapi semua ni berlaku bukan seperti apa yang aku mahukan..mind-setting aku semenjak dulu lagi form 6 bukanlah suatu opsyen!!!!!!!!!!taknak memang taknak masuk f6 neh..(dulu laa)..then see what happened..i'm one of the stpm candidates now!!the top 5 hardest examination in the world!!!rasekan kau..ape yang kau tak nak itulah yang kau dapat...miahhahah..poor laila..!!!

namun  begitu jangan ingat aku tak redha dengan apa yang terjadi!!aku bukannya jenis orang yang menyalahkan takdir..aku percaya ini semua ada hikmahnya..(ayat klise aku tahu)..

dan aku menanti apakah makna semua ini...apakah di akhirnya nanti aku kan menangis kerana aku berjaya menggapai cita2 aku ataupun aku kan menangis kerana terlalu mengikut kata hati...untuk menghadapi masa hadapan yang terlalu pantas masa mengajarnya aku perlu bersedia...lalu aku sudahpun bersedia..tuhan ampuni aku kerana terlalu ikutkan kata hatiku tika ini...

azam baru aku di clifford??aku tidak mahu aktif lagi..this is rubbish i know..but you dont care right..

oleh yang demikian aku pun memilih untuk menyertai puteri islam di clifford..dan jangan harap aku nak menyertai kawad lagi..aku penat..aku pun tak tahu apa aku fikir ni..mana aku nak cekau 10 peratus tu kalau tak aktif ya??hahhh i dont care i guest..and you dont care too,,imma right??imma right??stop being so nice peeps..

till then see ya in my next n3..  

what??


sekitar pendaftaran..

makanan pertama haku di clifford

hape lagi..menjeritlah kat fesbukk,,,hehe



p/s: ikut kata hati..











No comments:

Post a Comment